bourne
Witam
od paru dni mam problem z polaczeniem do gadu. gglite laczy sie i laczy, czasem udaje sie po 10-15 minutach, a dzis od rana nic :/ a zwyle gad dziala od razu
od paru dni mam problem z polaczeniem do gadu. gglite laczy sie i laczy, czasem udaje sie po 10-15 minutach, a dzis od rana nic :/ a zwyle gad dziala od razu
2008-04-02 13:05
NoName
Jeżeli chodzi o długie łączenie to informacja znajduje się <<<TUTAJ>>>/url]
Co do dnia dzisiejszego serwery GG zwyczajnie leżą.
<<<SCREEN>>>
Co do dnia dzisiejszego serwery GG zwyczajnie leżą.
<<<SCREEN>>>
2008-04-02 14:16
bourne
wczejszego posta przeczytalem, ale mimo wszystko gg zwykle, laczy sie, a lite nie. chyba ze gg zmienila serwery czy cos... nie wiem, laczenie u mnie trwa i trwa i nic.
2008-04-02 14:42
NoName
Napisałem, że dzisiaj połączenie jest niemożliwe, bo padły serwery GG. Można to sprawdzić na
http://www.kadu.net/monitor
http://www.kadu.net/monitor
2008-04-02 14:54
admin
faktycznie, wyglada na to, ze po latach zmienili adresy
takie serwery dzialaja:
91.197.13.18:8074
91.197.13.21:8074
wiec mozna je dodać
wyglada tez na to, ze trzeba zrobić laczenie w ten sam sposob co w oryginale
takie serwery dzialaja:
91.197.13.18:8074
91.197.13.21:8074
wiec mozna je dodać
wyglada tez na to, ze trzeba zrobić laczenie w ten sam sposob co w oryginale
2008-04-02 17:43
bourne
o, dzieki za info, dodalem, chyba bedzie trzeba zmienic, bedzie prosciej
2008-04-02 17:48
kkz
Aktualnie losowy adres z działających jest tutaj:
http://appmsg.gadu-gadu.pl/appsvc/appmsg4.asp?fmnumber=123&version=123
więc myślę, że w programie też przydałaby się taka opcja...
Osobiście sam napisałem skrypt php korzystający z file_get_contents i explode ale problem w tym, że program nie przyjmuje adresu www i dodaje na jego końcu IP.
http://appmsg.gadu-gadu.pl/appsvc/appmsg4.asp?fmnumber=123&version=123
więc myślę, że w programie też przydałaby się taka opcja...
Osobiście sam napisałem skrypt php korzystający z file_get_contents i explode ale problem w tym, że program nie przyjmuje adresu www i dodaje na jego końcu IP.
2008-04-03 12:31
kkz
do mojego poprzedniego posta:
mam na myśli coś takiego, że we wtyczce
np.
Wybór
- użytkownik nie ma możliwości wyboru IP, jest on pobierany automatycznie z wyżej wymienionej strony
Wybór
- tak jak jest aktualnie użytkownik ma możliwość zmiany, dodania, usunięcia adresu IP przez który program się będzie łączył
mam na myśli coś takiego, że we wtyczce
gdzie jest fieldset Serwery zrobić pole typuCytat:
Gadu-Gadu
tzn.Cytat:
radio
np.
Wybór
:Cytat:
automatyczny
- użytkownik nie ma możliwości wyboru IP, jest on pobierany automatycznie z wyżej wymienionej strony
Wybór
:Cytat:
ręczny
- tak jak jest aktualnie użytkownik ma możliwość zmiany, dodania, usunięcia adresu IP przez który program się będzie łączył
2008-04-03 13:13
Karol
U mnie w dalszym ciągu mimo w/w wskazówek GG Lite nie działa.Kiedy zostanie przywrócone funkcjonowanie tego świetnego programu? Na programie GG nie ma żadnych problemów.Proszę o wyjaśnienie tej uciązliwej kwestti uniemożliwiajacej korzystanie z tego programu.
2008-04-03 13:25
kkz
Właśnie pisze, że problem polega na tym iż program GG Lite nie odczyta IP z adresu...
Napisałem skrypt w php, który wychwytuje ip i zwraca w postaci 0.0.0.0:0
KLIKNIJ TUTAJ
Za każdym razem jak odświeży się stronę to wyświetla się losowy adres z tych działających.
Wystarczy:
1. Wejść na stronę
2. Skopiować wyświetlony adres IP
3. Wejść w Ustawienia/Wtyczki/Gadu-Gadu
4. W pole
5. Kliknąć
6. Zrestartować program i powinno działać
Sugeruje dodać kilka działających na sam przód listy. Osobiście tak mam i wszystko działa, przynajmniej narazie
Napisałem skrypt w php, który wychwytuje ip i zwraca w postaci 0.0.0.0:0
KLIKNIJ TUTAJ
Za każdym razem jak odświeży się stronę to wyświetla się losowy adres z tych działających.
Wystarczy:
1. Wejść na stronę
2. Skopiować wyświetlony adres IP
3. Wejść w Ustawienia/Wtyczki/Gadu-Gadu
4. W pole
wkleić skopiowane ip serweraCytat:
Adresy IP
5. Kliknąć
i dać ikoneCytat:
+
dopóki serwer nie przesunie się na miejsce 1.Cytat:
strzałki do góry
6. Zrestartować program i powinno działać
Sugeruje dodać kilka działających na sam przód listy. Osobiście tak mam i wszystko działa, przynajmniej narazie
2008-04-03 13:55
Karol
Po dokładnym zastosowaniu przeze mnie podanych wskazówek program obecnie działa bez zarzutu.Dziękuję!
2008-04-04 07:07
Karol
Dziś po południu znowu nie działa!Co się dzieje?
2008-04-15 18:36
admin
najnowsza wersja powinna laczyc sie na sto procent jezeli tylko problem nie lezy po stronie Gadu-Gadu to GG Lite na pewno w koncu sie polaczy
najnowsza wersja powinna laczyc sie na sto procent jezeli tylko problem nie lezy po stronie Gadu-Gadu to GG Lite na pewno w koncu sie polaczy
2008-04-15 19:26
ZiQ
Hejka, gglite u mnie nie łączy od kilku dni. Nie wiem o co chodzi, gdyż zwykłe gg odpala. Co ciekawe gdy odpalę gg, to potem gglite też się loguje.
Próbowałem już kilku sztuczek z forwardami portów na ruterze i ustawieniami QoS... nic to nie zmieniło.... Sytuacja wygląda na jakiś spisek gg przeciw programom typu gglite. :/ Czy ktoś jest mi w stanie coś podpowiedzieć? Może jakieś nowe serwerki teraz działają?
Próbowałem już kilku sztuczek z forwardami portów na ruterze i ustawieniami QoS... nic to nie zmieniło.... Sytuacja wygląda na jakiś spisek gg przeciw programom typu gglite. :/ Czy ktoś jest mi w stanie coś podpowiedzieć? Może jakieś nowe serwerki teraz działają?
2008-10-21 15:40
admin
W gadu-gadu nic sie chyba nie zmienilo, u mnie program laczy sie jak dawniej.
Jesli pojawia sie jakies nowe serwery to program po jakims czasie sam je sobie pobierze.
Jesli pojawia sie jakies nowe serwery to program po jakims czasie sam je sobie pobierze.
2008-10-22 07:49
Copyright © 2009 - 2011, Krystian Kołodziej