icon
vosky
witam

zależy mi na tym, żeby określone osoby nie widziały mojego statusu. wydawałoby się, łatwo to zrealizować poprzez zaznaczenie opcji 'tylko dla znajomych' oraz wyrzuceniu owych delikwentów z listy znajomych. niestety nawet po usunięciu z listy, dana osoba gdzieśtam jeszcze figuruje w bazie danych, nawet próbowałem ręcznie ją stamtąd wyrzucić - na nic się to niestety zdało. usunąłem wpis z kontaktem z contacts2 (.profile) i users (.archive) i nic, to samo - usunięty delikwent widzi mój status. jak to rozwiązać? :)
2010-09-04 21:13
krystiankkk
Rzeczywiście po usunięciu z listy kontaktów przy zaznaczonej opcji "Pokazuj status tylko znajomym" osoba usunięta dalej widzi mój status. Po restarcie programu jednak status nie jest już widoczny przez usuniętą osobę.

Z tego co widzę oryginalny program po wyborze pokazuj status tylko znajomym przełącza się na niedostępny, a następnie na status sprzed wyboru tej opcji. Zapewne będę to musiał poprawić w ten sam sposób.
2010-09-04 22:58
vosky
niee no, jest to samo, nawet po restarcie dana osoba widzi mój status :) poza tym, jeśli chciałbym ją ponownie dodać do znajomych, to jest to niemożliwe. myślę, że to dosyć poważny błąd i powinna być na niego zwrócona uwaga ;)
2010-09-05 03:29
icon